Energie Besparen & Duurzaamheid

4 Manieren voor Energie Besparen en Verduurzamen

Verduurzaming van je woning of bedrijf en mogelijkheden voor energie besparen. Vaak wordt dit gezien als grote projecten en kostenposten, terwijl het enorm veel kan opleveren voor jou en het milieu.

Ben jij nog zoekende naar mogelijkheden in energie besparen en verduurzamen? Bekijk dan hieronder enkele mogelijkheden waar Tielloodgieter.nl jou mee kan helpen!

Spouwmuren Isoleren

Wist je dat het isoleren van je spouwmuren één van de meest efficiëntste en milieuvriendelijke maatregelen is? Een gemiddelde woning verliest al snel gemiddeld 25% van de opgewekte warmte. De warmte gaat verloren via de muur, dit is natuurlijk hartstikke zonde. 

Het isoleren van spouwmuren kan je alleen al gemiddeld zo’n €460,00 per jaar schelen. Daarnaast bespaart spouwmuurisolatie een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot, wat daarmee bijdraagt aan een schoner milieu.

Bij het isoleren van bestaande spouwmuren wordt er via voorgeboorde openingen isolatiemateriaal door de buitenmuur gebracht. De spouw kan dan worden opgevuld met bijvoorbeeld PUR schuim of glaswol. 

Welk materiaal hier het beste voor geschikt is, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Energie besparen door middel van relatief kleine investeringen klinkt interessant, niet? 

Wij komen graag langs om te kijken wat de beste en zuinigste oplossing is. Vraag nu je gratis en vrijblijvende offerte aan en start snel met het besparen van energie!

Isoleren plat en/of schuin dak

Ook het isoleren van je platte of schuine dak levert een grote winst op als het aankomt op energie besparen. Warmte wordt namelijk niet alleen verloren via de muren, maar ook via het dak. Dit merk je dan ook direct in de jaarlijkse kosten en je doet er het milieu een grote dienst mee! 

Het isoleren van je dak kan op verschillende manieren, met diverse soorten materialen. Denk hierbij altijd aan de isolatiewaarde, duurzaamheid en aard van het product

Bij platte daken wordt vaak gekozen voor PIR of XPS en bij schuine (hellende) daken wordt vaak gebruik gemaakt van glaswol, steenwol, minerale wol of houtvezelplaten

Ook hier is het per situatie verschillend wat het beste en geschikte materiaal is. Onze specialisten helpen je graag in de verdere verduurzaming van je woning of bedrijf. Samen zullen wij kijken naar de geschikte oplossing.

Ontvang nu gratis een offerte!

Warmtepomp

Warmte winnen uit de lucht, bodem of het grondwater? Dat kan met de warmtepomp! Een warmtepomp wint warmte en zet dit om in bruikbare energie om jouw huis of bedrijf te verwarmen. 

De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Het wordt dan ook vaak direct aangesloten op het cv-systeem. Let op, een warmtepomp draait op stroom, dit zal het stroomverbruik dan ook iets verhogen. Deze extra stroomkosten zijn natuurlijk véél lager dan wat je ermee zal besparen!

Het gasverbruik neemt namelijk enorm af. Dit weegt dus zwaarder op en het is milieuvriendelijker en goedkoper. Wek je zelf stroom op door middel van zonnepanelen, dan wordt de CO2 uitstoot nog lager! 

Wil je zelf al wat simpele stappen zetten naar een duurzaam en energiezuinig huishouden of bedrijf? Denk dan eens aan je huidige apparatuur of verlichting. Door middel van energiezuinig apparatuur en door bijvoorbeeld over te stappen op ledlampen, kan je al heel wat energie besparen!

 

ISDE-Subsidie: Bespaar Energie en krijg Geld terug!

Wist je dat je in Nederland beloond kan en mag worden voor het verduurzamen van je woning? Via de Landelijke Isolatie Subsidie kan je als huiseigenaar een flink gedeelte van je energiebesparende project gesubsidieerd krijgen, dit als beloning voor het (verder/beter) verduurzamen van je woning. 

Zou jij je huis verder willen isoleren, maar weet je nog niet zo goed wat en hoe? Bekijk dan eens het artikel “Alles over isoleren” op Milieu Centraal. Hier lees je alles wat je moet weten!

Heb je al een keuze kunnen maken? Heb je gekozen voor het isoleren van je spouwmuren, laat je het dak isoleren of kies je voor een warmtepomp?Op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lees je meer informatie over hoe je aanspraak kunt doen op de ISDE-subsidie en aan welke voorwaarden je moet voldoen. 

Gelukkig is het rendement van energiebesparende maatregelen direct zichtbaar. Met het isoleren van je dak, vloer of spouwmuren, het gebruiken van HR++ glas of het kiezen voor een warmtepomp, merk je dat energie besparen nog niet zo vervelend is. Deze duurzame oplossingen dragen bij aan een lagere energierekening en een groener milieu

Ben jij dus van plan om je huis (verder) te isoleren en/of verduurzamen, kijk dan even naar deze subsidieregeling. Benieuwd hoeveel geld je terug kan krijgen? Maak dan even gebruik van de Rekentool ISDE voor woningeigenaren.